"Dosta", një fjalë Rome që do të thotë “mjaft” është një fushatë ndërgjegjësuese e Këshillit të Evropës/Komisionit Evropian e cila synon të sjellë qytetarët jo Romë më pranë atyre Romë.

"Dosta" do të thotë se ne duam të ndalojmë paragjykimet dhe stereotipet jo duke i denoncuar por duke i thyer ato, duke treguar se kush janë Romët. Sigurisht, ata nuk janë perfektë, por “kush është i tillë?”

News

Seminar "The Roma and School Segregation" - Corvinus University, Budapest

International Roma Day on the 8th of April is an international day to celebrate Roma culture and reflect on issues facing Roma communities. To mark Roma Nation Day the Institute of Sociology and Social Policy will be holding a short film screening and discussion on Roma school segregation in Europe, which will focus on the causes of segregation and strategies to challenge it. The film is titled: Our School and was directed and produced by Mona Nicoara.

News

Regional conference of South Caucasus Roma Network in Tbilisi, Georgia - April 8, 2014

NGO “Center for Democracy and civil integration” under the project “South Caucasus Network of Roma” holds regional conference in Tbilisi, April 8, 2014. The purpose of the conference is the presentation of the study on the situation of the Roma community in the South Caucasus.

News

Dita ndërkombtare e Romëve në Tiranë

Zyra e Informacionit e Këshillit të Evropës në kuadrin 8 Prillit Ditës ndërkombtare të Romëve morri pjese në aktivitetet e organizuar nga Bashkia e Tiranës. Mesazhi i dy aktiviteteve ishte promovimi i vlerave te kulturës rome në dritën edhe të kontributit të tyre në kulturën shqiptare si dhe integrimin e komunitetit rom për shanse te barabarta. Zyra e Informacionit e Këshillit të Evropës morri pjesë në këto aktivitete duke prezantuar publikimet dhe materialet e saj në kuadrin e fushates Dosta me qëllim ndërgjegjësimin e qytetarëve për këtë komunitet.

News

“Rolling” rrotullohet përsëri

Me 2-5 mars 2011, Rolling Film Festival-i do të shfaq, për herë të dytë, më shum se 30 filma t realizuar nga romë dhe për romë nga e gjithë bota. Historia, kultura, arti, vështirësitë dhe gëzimet, drama dhe thjeshtësia e jetës do të vijnë tek nëpërmjet objetkivit të kamerës së regjisorëve briliant deri tek ekranet e Rolling-ut. Diskutimet ndërmjet publikut, artistëve, akademikëve dhe vizitorëve do të ndjekin shfaqjen e filmave.

Ms Ardant, Dosta! ambassador

Prejudice videos

Calendar

Campaign

The Dosta! campaign has been already implemented in 18 countries

Select a language you would like to see the content for

Or select the language from our campaign map

Events

M T W T F S S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 

Follow us

Acknowledgement

The design and production of this web-site was made possible thanks to the financial support of the Government of Finland